Avala

Mesto gde nastaje Potpis

Istorija

Simbolično Potpis, suštinski – vrhunski doživljaj!

Naš trud posvećen dobijanju rakije vrhunskog kvaliteta karakteriše strpljivost, ista onakva kakvu su imali naši pradedovi sadeći mladice voća i posvećujući njihov rod budućim pokolenjima. Na dar se uzvraća uzdarjem – naučili smo iz porodičnih predanja, pa svakom stablu u našem voćnjaku darujemo zahvalnost za njegov rod.

Vizija

Svaka kap sadrži emociju, a svaka čaša deo naše duše!

Uzimajući u obzir da sam postupak kojim dolazimo do gotovog proizvoda, uz pretežno ručnu manufakturu, zahteva i do pet puta više vremena da bi se došlo do jedne flaše voćne rakije, pokazuje našu iskrenost u nameri da ne odstupimo od zadatog kvaliteta.

Ne jurimo za osvajanjem tržišta, već za srcima malobrojnih koji znaju da cene pravu stvar kad je probaju.

Voće je naše nacionalno blago

Pažljivom selekcijom voća i njegovom preradom na tradicionalni način uz stručne analize svake od faza došli smo do rakije izuzetne arome u kojoj se očitava sva blagodat prirode.

Trudeći se da ispoštujemo svaki korak neophodan da bi se došlo do neponovljivog ukusa koji iznenađuje sva lična iskustva ranijih degustacija napravili smo rakiju vrednu pažnje.
Ne prezajući od toga da modernom čoveku praktično, i na ovaj način, pokažemo da postoji nešto što se ne zaboravlja, nešto što čini spoj vekova saznanja, moć prirode i osećaj koji može da pruži najfinija emocija, potrudili smo se da vrhunski užitak nazovemo Potpis.

Tradicija

Gde nastaje magija?

Na porodičnom imanju na obroncima Avale, u spokoju voćnjaka disala pod zvezdama, sazrevala na planinskom suncu, uz pucketanje kazana nastaje naš Potpis.

Ručno prikupljajući voće odgovarajuće zrelosti za dalju preradu ne remetimo strukturu ploda, a stablo i krošnju čuvamo za naredne godine. Pažljivim nadgledanjem procesa fermentacije, uz naučeno iskustvo potkrepljeno savremenom naukom, iz nasih kazana će poteći rakija koja će dati razlog za svako „Živeli!“.
Kažu da sreću čine male stvari, a vrhunsko uživanje u ukusu u kome dominira aroma voća, naš je doprinos sreći i zadovoljnom osmehu svakoga od Vas.

Tradicionalni recept pravljenja voćnih rakija, onih uz koje se porodična okupljanja prepoznaju kao izuzetnost koja se prepričava, prilagodili smo želji čoveka kome je sve dostupno da prepozna novi ukus i da ga izdvoji iz mnoštva sličnih kao jedinstvenost kojoj će se vraćati. Takvu, na prvi pogled, jednostavnu ideju, razvijali smo pažljivo i postepeno, stavljajući na prvo mesto stručnost koja će obezbediti kvalitet, napravili smo je ovakvom kakva je danas.